Hanneke Verhulst

Lichaam

Na opgeleid te zijn tot eerstegraads bevoegd docent aan de Theaterschool van Amsterdam, afdeling fysiek theater, ben ik mij gaan specialiseren in Stretching. Daarnaast deed ik bijscholingen in de Alexandertechniek, moderne dans, traditionele Hatha yoga, Pilates, Feldenkrais, Autentic Movement, Sensory Awareness, Awareness Through the Body, Psoasrelease, etc. Inmiddels heb ik een eigen methode ontwikkeld: Embodiment Stretching, waarin ik verschillende bewegingsdisciplines met elkaar verweef.

2019-06-28 12-22-51

Therapie

Ik heb er zelf flink aan moeten trekken om in evenwicht te komen en mijn oorspronkelijke levenslust weer te voelen stromen (zie visie). Er was dus noodzaak om bezig te zijn met mijn psyche, lichaam en ziel, maar ik voelde er ook altijd passie bij, en geloof in het leven. Op mijn zesendertigste koos ik er dan ook voor, na vele therapieën en workshops beleefd te hebben (stemwerk, Pesso, Gestalt, creatieve therapie, biodynamische therapie, meditatie), bij Bodymindopleidingen getraind te worden tot Energetic Integrationtherapeut / Neo-Reichiaans therapeut (Wilhelm Reich was een leerling van Freud en grondlegger van de lichaamsgeoriënteerde psychotherapie). Sinds 16 jaar heb ik een eigen praktijk. Ik heb een aantal jaar deelgenomen aan de Ridhwan van Almaas (Diamondapproach). De visie van deze levensschool is van invloed op mijn werk.

Ik ben sinds 2020 niet meer aangesloten bij een beroepsvereniging en overkoepelende organisaties. Ik wilde niet meer meewerken aan een mager vergoedingensysteem, waarin het de zorgverzekeraars zijn, die onder het mom van kwaliteitsbeheersing, in feite bezuinigingsmaatregelen doorvoeren. Hoe de therapie dient plaats te vinden, wordt door hen steeds meer geprotocolleerd. Ten koste van een werkelijke ontmoeting tussen cliënt en therapeut, die ik als de basis zie voor een geslaagde therapie.

Ik ben nog wel aangesloten bij het CRKBO (centraal register kort beroepsonderwijs). De jaartraining Embodiment Stretching is HBO geaccrediteerd door de SNRO.

Vanzelfsprekend blijf ik zorgen voor het krijgen van intervisie, supervisie en bijscholing. Ook zijn je persoonsgegevens bij mij beschermd volgens de wettelijke normen en heb ik een klachtenregeling.

Kunst

Daar doe ik ook nog aan, aan kunst. Voor mij voortkomende uit dezelfde visie als waarmee ik bewegingstrainingen en therapie geef.

Mocht je geïnteresseerd zijn: Kijk op mijn site www.singingwalls.nl naar mijn wandjuwelen; natuurlijke materialen ingelegd in leem.

nog-meer-bouw-atelier
Hanneke Wandjuweelt (1)