Embodiment Stretching

The Singing Body Company - StretchingFelt Sense in beweging

Mensen en dieren rekken zich spontaan uit om stijfheid, dufheid en spanning te verdrijven. Op deze organische impuls borduurt Embodiment Stretching verder.

Embodiment Stretching kan je doen als sport, maar ook zien als een  vorm van bewegingsmeditatie.

Embodiment Stretching biedt een unieke uitgebalanceerde training gebaseerd op oefeningen uit de Hathayoga, de Pilatesmethode, de Alexandertechniek, de Feldenkraismethode, post-moderne dans, Chi Kung en Awareness Through the Body (ATB). Embodiment Stretching leert je fijnzinnig voelend aanwezig te zijn in je lichaam (Felt Sense).

De adem neemt een belangrijke plaats in.

Er wordt veel aandacht besteed aan het doorvoelen van gezonde techniek, die je helpt een vriendschappelijke verstandhouding met je lichaam op te bouwen.

Van een (soms pijnlijke) zak met botten kan je lijf worden tot een thuis waar het goed toeven is.

Review:

'Wat Hanneke biedt is volstrekt uniek. Embodiment Stretching heeft me zoveel gegeven. De opbouw van de oefeningen tijdens de training is zo uitgebalanceerd dat ik in al die jaren geen spierpijn heb gehad de volgende dag. Hanneke’s stijl van instrueren maakt dat ik de oefeningen van binnenuit kan uitvoeren. Zij is een uitstekende waarnemer en levert echt maatwerk, omdat zij in staat is alle deelnemers persoonlijke aanwijzingen te geven. Ze bemoedigt waar ze kan en dit alles met een verfrissende humor waardoor het veel minder “zwoegen” wordt tijdens de oefeningen. Bovendien doet ze de oefeningen met mooie bewegingen voor en geeft intussen ook aan wat eventuele valkuilen zijn. Door de wekelijkse training bij haar werd mijn vertrouwen in de kracht van mijn lijf versterkt en daardoor mijn zelfvertouwen in het algemeen. Enerzijds blijkt dat ik veel meer kan dan ik dacht en anderzijds kon ik stoppen met vechten tegen beperkingen, doordat ik leerde mijzelf en mijn lichaam werkelijk te waarderen'. Wil Biemond

 

Wat Embodiment Stretching voor je kan doen:

 • Je lichaam wordt zowel soepel als sterk als ontspannen.
 • Je zenuwstelsel kalmeert en je slaap verbetert.
 • De bloeddoorstroming wordt van kop tot teen bevorderd.
 • Fysieke (stressgerelateerde) klachten verminderen (stijve nek en schouders, spanningshoofdpijn, prikkelbare darmen, onvrije ademhaling, onrust). Zowel fysiek als geestelijk ontstaat meer vitaliteit en  balans.
 • Je lichaamsbewustzijn neemt toe. Je houding en beweging hervinden hun natuurlijke gratie.
 • Je wordt je eigen deskundige in het verdiepen van de kwaliteit van je beweging in het dagelijks leven en in elke  vorm van sport en dans.
 • Oude blessures kunnen genezen, nieuwe leer je te voorkomen.

Embodiment Stretching

 • Maakt alle bewegingskwaliteiten van het menselijk lichaam wakker.
 • Is niet gebaseerd op een levensleer.
 • Werkt vanuit 'sensefulness' en gaat uit van de eigen ervaring.
 • Helpt de splitsingen tussen lichaam, psyche en ziel te laten smelten, zonder overkoepelend idee van buitenaf wat goed voor jou zou zijn.
 • Helpt te bewegen van binnen uit. De vorm is niet heilig. De vorm dient  jou.
 • helpt je je eigen vorm te vinden in je zelfzorg.

 

Review:

'Je bent iemand die vanuit eigen ervaring “weet” hoe de mens een ondeelbare eenheid is: mentaal, spiritueel, lichamelijk, sociaal. Je bent open over je eigen “weg” en alle hobbels, op een heel erg “fijne” manier. Je geeft het vertrouwen dat ieder mens deze weg in staat is te bewandelen, met de nodige luchtigheid, zonder dat het “plat” wordt. Je bent op een zeer “eigen” manier empathisch, warm, streng, geruststellend, humoristisch … en dat vaak allemaal tegelijkertijd! Je hebt een scherpe sensor voor onderliggende zaken, zonder dit allemaal te willen/moeten benoemen. Je handen of je ogen “vertellen” vaak al het antwoord op het kwetsbare item/ de trigger, waardoor ik me erg gezien voel. Ik vind je ook onderscheidend in je oefeningen en de opbouw van je les: altijd afwisselend, goed uitgelegd, goede opbouw'. Betty

 

Je leert de oefeningen op jezelf af te stemmen. En omdat het lesmateriaal per individu pittiger of juist milder kan worden aangereikt, staan de lessen open voor iedereen.  Embodiment Stretching levert snel weldadige resultaten op. Gaan stretchen zal een verleidelijker optie worden dan blijven hangen op de bank na een drukke dag.

Lees hier meer over hoe je je kan inschrijven en een losse online les kunt doen of een online strippenkaart kunt kopen.

Bij behoefte aan meer persoonlijke begeleiding kan een individuele Embodiment Stretchingles gevolgd worden. Dit kan aan de orde zijn, wanneer je zit met pijn- of spanningsklachten waaraan je doelgerichter wil werken. Of wanneer je extra handvat aangereikt wil krijgen zelfstandig op een verantwoorde manier oefeningen te doen.

De lessen werken diep door op je zenuwstelsel en kunnen daardoor ook onvoldoende verteerde gevoelens en emoties losweken. Deels worden die ter plekke alsnog verteerd, door er gewoon voelend bij te blijven net als bij de andere fysieke sensaties die voelbaar in je zijn. Soms is er meer nodig. De lessen vormen echter geen therapie. Je kan daarvoor wel bij mij terecht. Kijk een bij BodyMind psychotherapie en coaching.


Prijs individuele (online) les:  afhankelijk van de duur van de  les; die kan in overleg variëren. Ik vraag 70 euro per uur (voor minima 65 euro).

Bel voor overleg: 0033 7574 71 921 of mail: h.verhulst@singingbody.nl