Embodiment Stretching

Embodiment Stretching kan je zien als een vorm van yoga of sport, maar ook als een bewegingsmeditatie of bewegings-'inquiry'.

EMbodiment: Mystic Me in Movement

Embodiment zie ik als het belichamen van je ziel en als het bezielen van je lichaam. De basis daarvoor is voelend aanwezig leren zijn in je lijf. In steeds subtielere lagen. Een andere naam voor dat voelend aanwezig zijn in je lichaam is 'in Felt Sense zijn'. Hoe meer je in staat bent om te ontspannen, hoe dieper en rijker je Felt Sense zal kunnen reiken. Vandaar dat één van de hoofddoelen van Embodiment Stretching is, je autonome zenuwstelsel te balanceren. Je leest er hier alles over.

Embodiment Stretching biedt een unieke uitgebalanceerde training die in eerste instantie uitgaat van de organische herstellende bewegingsimpulsen van het (zoogdier-)lichaam. Zoals bv. uitrekken, schudden, gapen, schurken, rollen, wiegen, zelf-aanraking, enz. In contact blijvend met de gevoelstoon van deze instinctieve gedragingen tot zelf-herstel, gaan we meer de gecultiveerde vorm in.

Embodiment Stretching maakt gebruik van (aangepaste) oefeningen uit verschillende Yogavormen, de Alexandertechniek, de Feldenkraismethode, post-moderne dans, Chi Kung. En uit de Polyvagaal theorie. Ook werken we met triggerpoint zelf-behandeling en krijgt je fascia veel aandacht.

De adem neemt een belangrijke plaats in.
Net als het doorvoelen van een gezonde techniek, zodat je zelfstandig wordt in het heel houden van je lijf.

stretchende kat

Review
'Als je je lichaam als tempel wilt zien, waar je mee en via wilt leven en dus ook goed voor wilt leren zorgen, dan moet je met deze lessen meedoen.'
-Erik-

Wat Embodiment Stretching voor je kan doen:
 • Je lichaam wordt zowel soepel als sterk als ontspannen.
 • Je zenuwstelsel kalmeert en je slaap verbetert.
 • De bloeddoorstroming wordt van kop tot teen bevorderd.
 • Fysieke (stressgerelateerde) klachten verminderen (stijve nek en schouders, spanningshoofdpijn, prikkelbare darmen, onvrije ademhaling, onrust). Zowel fysiek als geestelijk ontstaat meer vitaliteit en  balans.
 • Je lichaamsbewustzijn neemt toe. Je houding en beweging hervinden hun natuurlijke gratie.
 • Je wordt je eigen deskundige in het verdiepen van de kwaliteit van je beweging in het dagelijks leven en in elke  vorm van sport en dans.
 • Oude blessures kunnen genezen, nieuwe leer je te voorkomen.
Embodiment Stretching...
 • Maakt alle bewegingskwaliteiten van het menselijk lichaam wakker.
 • Is niet gebaseerd op een levensleer.
 • Werkt vanuit 'sensefulness' en gaat uit van de eigen ervaring.
 • Helpt de splitsingen tussen lichaam, psyche en ziel te laten smelten, zonder overkoepelend idee van buitenaf wat goed voor jou zou zijn.
 • Helpt te bewegen van binnen uit. De vorm is niet heilig. De vorm dient  jou.
 • helpt je je eigen vorm te vinden in je zelfzorg.

 

 

lesgeven FB

Review
'Wat Hanneke biedt is volstrekt uniek. Embodiment Stretching heeft me zoveel gegeven. De opbouw van de oefeningen tijdens de training is zo uitgebalanceerd dat ik in al die jaren geen spierpijn heb gehad de volgende dag. Hanneke’s stijl van instrueren maakt dat ik de oefeningen van binnenuit kan uitvoeren. Zij is een uitstekende waarnemer en levert echt maatwerk, omdat zij in staat is alle deelnemers persoonlijke aanwijzingen te geven. Ze bemoedigt waar ze kan en dit alles met een verfrissende humor waardoor het veel minder “zwoegen” wordt tijdens de oefeningen. Bovendien doet ze de oefeningen met mooie bewegingen voor en geeft intussen ook aan wat eventuele valkuilen zijn. Door de wekelijkse training bij haar werd mijn vertrouwen in de kracht van mijn lijf versterkt en daardoor mijn zelfvertouwen in het algemeen. Enerzijds blijkt dat ik veel meer kan dan ik dacht en anderzijds kon ik stoppen met vechten tegen beperkingen, doordat ik leerde mijzelf en mijn lichaam werkelijk te waarderen'.
-Wil Biemond-

Je leert de oefeningen op jezelf af te stemmen. En omdat het lesmateriaal per individu pittiger of juist milder kan worden aangereikt, staan de lessen open voor iedereen.  Embodiment Stretching levert snel weldadige resultaten op. Gaan stretchen zal een verleidelijker optie worden dan blijven hangen op de bank na een drukke dag.

Lees hier meer over hoe je je kan inschrijven en een losse online les kunt doen of een online strippenkaart kunt kopen.

Bij behoefte aan meer persoonlijke begeleiding kan een individuele Embodiment Stretchingles gevolgd worden. Dit kan aan de orde zijn, wanneer je zit met pijn- of spanningsklachten waaraan je doelgerichter wil werken. Of wanneer je extra handvat aangereikt wil krijgen zelfstandig op een verantwoorde manier oefeningen te doen.

De lessen werken diep door op je zenuwstelsel en kunnen daardoor ook onvoldoende verteerde gevoelens en emoties losweken. Deels worden die ter plekke alsnog verteerd, door er gewoon voelend bij te blijven net als bij de andere fysieke sensaties die voelbaar in je zijn. Soms is er meer nodig. De lessen vormen echter geen therapie. Je kan daarvoor wel bij mij terecht. Kijk een bij BodyMind psychotherapie en coaching.

a21244c7-0cbd-49e6-af1c-cc725a7c8376
072 (478x640)

Review
'Je bent iemand die vanuit eigen ervaring “weet” hoe de mens een ondeelbare eenheid is: mentaal, spiritueel, lichamelijk, sociaal. Je bent open over je eigen “weg” en alle hobbels, op een heel erg “fijne” manier. Je geeft het vertrouwen dat ieder mens deze weg in staat is te bewandelen, met de nodige luchtigheid, zonder dat het “plat” wordt. Je bent op een zeer “eigen” manier empathisch, warm, streng, geruststellend, humoristisch … en dat vaak allemaal tegelijkertijd! Je hebt een scherpe sensor voor onderliggende zaken, zonder dit allemaal te willen/moeten benoemen. Je handen of je ogen “vertellen” vaak al het antwoord op het kwetsbare item/ de trigger, waardoor ik me erg gezien voel. Ik vind je ook onderscheidend in je oefeningen en de opbouw van je les: altijd afwisselend, goed uitgelegd, goede opbouw'.
-Betty-

Review

'De kwaliteit van mijn ontspanning en slaap neemt nog steeds toe en ik ben dankbaar voor de bijdrage die jij eraan levert'

-Charlotte-

Unknown-31